Заради COVID-19 затварят областните градове в страната

Нови по-стриктни мерки в борбата с COVID-19

1
331

Преустановяват се посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.
МВР ще организират контролно-пропускателни пунктове на пътищата на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване обусловено от доказана потребност от трудово естество, завръщане на настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ за самоличност.
Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 часа.

Ограничаваме безцелното пътуване и пътуването без крайна необходимост, заяви вътрешният министър Младен Маринов по повод по-строгите мерки, целящи ограничаване разпространението на заразата.

От 00 часа на 21 март 2020 г. всеки, който работи на работно място извън областните градове трябва да има декларация от работодател.
Служебните бележки хората мога да си осигурят в събота и неделя, но няма да ги глобяваме, дори и да си ги набавят в понеделник или вторник, уточни здравният министър.

Много е важно да се разбере от българските граждани, че това го правим, за да защитим българските граждани. В никакъв случай не искаме да пречим на бизнеса, каза още Ананиев.

Доставките на стоки и услуги от първа необходимост няма да бъдат ограничавани. Куриерски пратки – също, уточни Ананиев.

Ако мерките не дадат резултат, ще се дадат допълнителни указания.

Нека да дадем възможност на възрастните, когато излизат да е с минимален риск за тях, бързо да напазаруват и да се приберат в къщи, защото те са най-засегнатата група, заяви вътрешният министър.

1 коментар

  1. А на лицата над 60 г. какво се забранява?
    Масова дезинформация по няколкото основни канала на телевизията, относно опасността от заразяване.
    Направете кръгла маса на всички специалисти, професори, имунолози, вирусолози (които се редиха да обясняват) да обяснят на населението в крайна сметка какви мерки трябва да се вземат в къщи, при пазаруване, при влизане в банка, защото не става ясно от разнородните твърдения/разяснения!

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име