Поезията вдъхновява, а политиката избира…

Младшите посланици на ЕП при ПГИТ "Алеко Константинов" посрещнаха журналиста Костадин Филипов

0
198
ПГИТ Алеко Константинов

Младшите посланици на ЕП при ПГИТ „Алеко Константинов“ посрещнаха в своя малък парламент журналиста по призвание, новинаря по стечение на обстоятелствата, пътуващия откривател, поета и рецитатора Костадин Филипов. Срещата премина под формата на новинарски блок. Водещите Стефка Марова и Мария Гончева прочетоха от нюзрума на гимназията последните новини, свързани с резултатите от предстоящите избори за Европейския парламент, очертаха развитието на бъдеща Европа и разкриха механизма на фалшифициране на новини. Така гостът потвърди тезата ,че е по – добре да създаваме истински новини, отколкото да се борим с фалшивите.

Събитието продължи още по – емоционално с представяне на първата му стихосбирка ,,На дъх от лятото”. За да си поет, трябва да те осени музата и понеже това по-често се случва, затова Костадин Филипов се вдъхновява и пише поезия. Политиката не го е избрала още, но той е вече част от културна Европа , защото промяната означава – бъдеще за всички.

Накрая пожела на младшите посланици да продължат да споделят европейската идея и да защитават европейския проект за бъдещото събуждане на онова особено чувство на съпричастност и близост, което ни прави равноправни членове с останалите.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име