вторник, октомври 22, 2024
НачалоБългарияВремето се разваля. Какви температури ни очакват?

Времето се разваля. Какви температури ни очакват?

През следващото денонощие вятърът от северозапад отново ще се усили

Много ветровито ще остане за пореден ден времето у нас, на места с временно силен югозападен вятър. В осем области от страната в Югоизточна България и на север от планините, остава в сила предупреждение за пориви до близо 90 км/ч.

Привечер вятърът временно ще отслабне, ще се ориентира от запад и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури днес слабо ще се понижат и ще са между 17° и 22°. Облачността ще е по-често значителна и на места за кратко ще превали и прегърми.

През следващото денонощие вятърът от северозапад отново ще се усили и застудяването ще продължи още по-осезаемо: Минималните температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони до около 10°, а максималните – между 11° и 16°. Облачността покрай Дунав често ще намалява до слънчево, но в останалата част от страната ще е по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг, но със застудяването границата ще се спусне до около 600 метра. В Южна България ще има и гръмотевици.

Облачно и с валежи от сняг ще бъде в планините, на места е възможно и да прегърми. Много ветровито време със силен, временно бурен вятър от запад-северозапад.

Температурите още ще се понижат и максималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до +3° в Боровец и Пампорово. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Облачно време ще преобладава и на Балканите. Валежи от сняг ще има на много места в северозападната част от полуострова, а от дъжд – на изток, също и на места по крайбрежията на Адриатическо и Йонийско море.

У нас в понеделник вятърът чувствително ще отслабне, а валежи ще има само на отделни места. През деня във вторник ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. Времето ще се задържи променливо, ще има слънчеви часове, но и краткотрайни превалявания, на места придружени от гръмотевици.

SourceБНТ
Подобни статии

Най-четени