Нови 5 случая на коронавирус в областта. Сред тях пак има медици

Медицинска сестра, санитарка и трима болни в МБАЛ-Пазарджик са новите случаи на COVID-19

0
503
Снимка: БГНЕС

Медицинска сестра, санитарка и трима болни в МБАЛ-Пазарджик са новите случаи на COVID-19.

Пробите са потвърдени от Национална Референтна лаборатория в София.

Tримата болни са били изолирани в Първо и Втори вътрешно отделение. 62 г. мъж от град Пазарджик е пациент на I-во вътрешно отделение; 47-годишен мъж от гр. Пазарджик и мъж на 65 г. от село Семчиново са пациенти на II-ро вътрешно отделение. Те са в задоволително състояние с придружаващи заболявания. Приведени са за лечение в МБАЛ „Хигия“.

61-годишната медицинската сестра работи в отделението по хемодиализа, а 54 -годишната санитарка в Микробиологичната лаборатория на МБАЛ-Пазарджик. И двете са безсимптомни и са поставени на домашна изолация. Издирват се контактните лица.

В страната

1921 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 9 май.

През днешния ден са доказани още 10 нови случая – в областите: 5 в Пазарджик, 4 в Кюстендил и 1 във Враца. Лабораториите продължават да работят.

389 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 56 са в интензивни отделения и клиники.

206 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.

По отношение на общата картина: 938 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 983 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48,6 г.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 90. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 66-годишен мъж. Пациентът е страдал от онкологично заболяване. В УМБАЛ „Александровска“ е починал мъж на 80 г., който е бил със сърдечни заболявания.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име