Храните, които е добре да избягваме вечер

0
79

Някои храни са по-вредни и калорични от други, но все пак може да си позволявате да ги хапвете от време на време. На всеки се случва да се изкуши със сладкиши, чипсове, снаксове, бургери, когато е много гладен. Но е важно да ги ядете по-рано през деня, за да не качвате много килограми.

Ето кои храни трябва да избягвате след 16 ч.

Бял хляб

Някои са свикнали да ядат бял хляб с вечерята или да си намажат филийка с шоколад за следобедна закуска, именно към 16 – 16:30 ч. Но това е грешка, ако искате да отслабнете. Трябва да избягвате хапването на бял хляб след 16 ч., тъй като той е с висок гликемичен индекс. Храните с висок гликемичен индекс повишават нивата на захар и инсулин в кръвта, което ви прави изморени и гладни. А и белият хляб няма да ви засити толкова, тъй като е с ниско съдържание на фибри.

Сладолед

Сладоледите са сред най-големите изкушения през лятото и есента. Истинска терапия си е да си пуснете любимия сериал и да си вземете голяма кофа сладолед след дълъг и натоварен ден. Но сладоледът е пълен със захар и от него много бързо се напълнява. „Сладоледът е богата на въглехидрати храни и да хапвате много рафинирани въглехидрати води до натрупване на коремни мазнини“, споделя Едуина Кларк, диетолог.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име