Съмнения за коронавирус и в Пещера!

Става въпрос за възрастна жена с придружаващи заболявания. Взети са проби, които са изпратени в референтна лаборатория в Стара Загора

0
145
Пещера

В своя профил кметът на Пещера Йордан Младенов заявява, че днес от днес има потвърден случай от медицинските власти в града за съмнение за заразен с коронавирус в Пещера.
„Става въпрос за възрастна жена с придружаващи заболявания. Взети са проби, които са изпратени в референтна лаборатория в Стара Загора. Резултатите се очаква да бъдат готови в утрешния ден. Пациентката не е имала контакти с друг заразен или с българи пристигнали от чужбина. Към момента жената е изолирана в инфекциозно отделение на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ в Пещера. Общото й здравословно състояние е задоволително и добро. Взети са всички предпазни мерки, както и проби от всички контактни лица и в зависимост от резултатите ще бъдат предприети по- нататъшни действия. Апелирам за стриктно спазване на заповедите на здравния министър и на мерките предприемани от Общинския кризисен щаб. Всичко, което е необходимо да направят Община Пещера, медицинските власти и органите на РУ- Пещера ще бъде направено. Всичко зависи от нас. Не се поддавайте на паника и спазвайте правилата за предпазване от заразяване с коронавируса. Община Пещера и органите на полицията ще предприемат нужните действия за справяне в тежката ситуация.
С уважение и благодарност към всички лекари, служители на реда и институции от местната администрация!“, съобщава чрез профила си в социалните мрежи Младенов.

От общината се обръщат и с призив ако имате информация за човек със симптоми на заболяването или на наши съграждани пристигнали от рискови страни с доказани случаи на коронавирус, моля да ни алармирате на „Горещите телефонни линии“: 0350 6 22 16. Или в почивните дни на тел. : 0897 870 318 за възрастни хора със съмнения за здравословния си статус. За непълнолетните жители на Пещера ще работи телефон 0893 532 067. Общопрактикуващ лекар и педиатър ще дават напътствия и указания на нуждаещите се през почивните дни от 8.00 до 18.00 часа.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име