Смартфоните не издържат на жега, гърмят

Не трябва да прегряваме устройствата, особено през лятото и при горещини

0
118
Смартфон

Горещото време, наличието на вирусни приложения и механични повреди на смартфона могат да доведат до прегряване и дори до експлозия, съобщиха експерти.

От одел на руското следствие съобщиха в сряда, че в Курганска област 7-годишно дете е починало. Разследващите органи разследват обстоятелствата на смъртта му. В същото време, потребителите на социалната мрежа „ВКонтакте“ на страницата, посветена на Курган, съобщават, че детето е имало мобилен телефон, който избухнал в ръцете му.

Според ръководителя на Агенцията за киберсигурност, член на консултативния съвет на Държавния комитет по информационната политика на Държавната Дума, Евгений Лифшиц, в разгара на лятото джаджите се нагряват лесно, което може да доведе до експлозия на батерията.

„Не трябва да прегряваме устройствата, особено през лятото и при горещини. Те винаги се затоплят при зареждане и ако попаднат под директните слънчеви лъчи, устройството може да експлодира“, каза той.

Директорът на AНО“ Цифрови платформи“ Арсен Шчелцин, от своя страна, каза, че смартфоните могат да експлодират – колкото и тривиално да звучи – от късо съединение, което може да дойде в резултат от остаряло окабеляване.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име