Област Пазарджик се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Кампанията „Да изчистим България заедно" е най-мащабната доброволческа инициатива у нас

0
242
Да изчистим България

Представители на институции, фирми, училища, неправителствени организации и доброволци от област Пазарджик, ще участват в осмото поредно издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г. Днес в Областна администрация Пазарджик се проведе традиционната работна среща, на която присъстваха представители на всички общини от региона. Областна администрация, РИОСВ Пазарджик и еколозите от общинските администрации, координират дейностите по почистване, събиране и депониране на отпадъците в област Пазарджик. Общините получиха осигурените от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ бонове за гориво – 236 бр., на обща стойност 4720 лв. Всеки един бон е на стойност 20 лв. и могат да бъдат използвани единствено за дейности, извършени по време на кампанията. Общините са освободени от такси за депониране на отпадъци на регионалните депа на 14 и 15 септември. За деня на кампанията МОСВ осигури общо 2000 чували и 4100 ръкавици, които днес бяха разпределени на всички общини в областта.

Да изчистим БългарияНа сайта на доброволческата инициатива www.daizchistim.bg вече са маркирани местата за почистване в деня на инициативата – 14 септември 2019 г. /събота/. Акции ще се проведат във всички общини на областта. Това са паркове, места за отдих, игрища и детски площадки, горски местности, паметници, екопътеки, зелени площи около стадиони, междублокови пространства, язовирни ивици, крайречни зони, пътища до курортни места и емблематични местности за региона ни. Доброволците от региона, които искат да участват в акции по почистване на 14 септември /събота/, могат да получат информация за определените места за чистене, чували и ръкавици от общините по места.

Кампанията „Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. На 14 септември, доброволците в България ще дадат старт на второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име