четвъртък, юли 18, 2024
НачалоЛюбопитноКак да поставим идеално начало през новата година?

Как да поставим идеално начало през новата година?

Готови ли сте да направите 2022-а незабравима? Време е за ново начало!

Готови ли сте да направите 2022-а незабравима? Време е за ново начало, за поставяне на нови правила за повече здраве, щастие и любов. Споделяме следващите редове, които да ви вдъхновят да не спирате да търсите по-доброто за себе си.

За добро здраве

Хранете се по-добре – Най-добрият начин да изгубите излишни мазнини е да промените начина си на хранене. Няма значение колко тренирате. Хубавата фигура се дължи на начина на хранене (80%) и на спорта (20%).

Спрете да пресмятате калориите си – Вместо това се съсредоточете върху качеството на храната. Не всички калории са равни. Помислете само какво получава тялото ви от 100 калории под формата на сладкиши, пържено и 100 калории от сурови бадеми.

„Рестартирайте“ черния си дроб – Особено важно правило след празничното преяждане. Добавете към менюто си храни, които действат детоксикиращо на черния дроб – като грейпфрут, вода с лимон, карфиол, зеле, аспержи, броколи, чесън, куркума, зелен чай.

Останете хидратирани – Водата прави чудеса за вашето тяло и е от решаващо значение за поддържането на метаболизма, храносмилането, познавателните умствени функции, изхвърляне на токсините, вашите нива на енергия.

Цитати за успеха от успели жени

Добавете към закуската си повече протеини – Протеините от закуската ни помагат да изградим мускули, да имаме енергия през деня, осигуряват ни ситост.

Яжте повече храни богати на омега-3 мастни киселини – Те са важни за здравето на кожата, сърцето, намаляват възпалението в организма. Съдържат се в по-мазните риби, орехите, лененото семе и други.

За повече любов

Обичайте себе си – Направете уважението към самите вас ежедневна практика. Няма как да бъдете добри към другите, към любимия човек, ако не сте добри към себе си.

Инвестирайте в отношенията си – Направете си нещо като списък с нещата, които искате да промените в любовния живот, във връзката си. Дори в любовта трябва да си поставяме цели, които да следваме. Обещайте си повече време, което да прекарвате с любимия човек.

Обичайте половинката си малко повече тази година – Прегръдките помагат да се освободи хормонът на любовта окситоцин. Прегръщайте партньора си по-често, целувайте го за довиждане, когато се видите вечер отново. Не забравяйте за комплиментите, да му благодарите за малките жестове.

Не търсете идеала – В една щастлива връзка, партньорите се адаптират към различията на другия, те извличат най-добрите черти на половинката си.

Говорете повече за емоциите си – Споделянето е ключов елемент в една връзка. Не се страхувайте да споделите това, което усещате, което ви харесва или смятате, че трябва да се подобри. Но не забравяйте и да изслушвате, когато партньорът ви иска да сподели своите желания.

Разнообразете сексуалния си живот – Това ще ви помогне да преоткриете вашата сексуалност, тази на половинката, да вкарате повече вълнение в спалнята.

За вашето емоционално здраве и щастие

Поискайте помощ, когато имате нужда от нея – Не се страхувайте да поискате помощ, когато ви е необходима, от близки, колеги, любимия човек.

Спрете да се опитвате да бъдете перфектни – Самокритиката е хубаво нещо, когато е в граници. Важно е да изисквате от себе си, но също така е важно и да може да си простите, когато грешите, всекидневно да си припомняте малките и големите успехи, талантите и качествата, които носите в себе си.

Научете се да казвате „Не“ – Не може да бъдете винаги, навсякъде, за всеки. Човек трябва да се научи да съхранява себе си.

Фокусирайте се върху това какъв човек искате да бъдете – Помислете върху вашите силни качества и онези неща, в които се усещате недотам толкова добри. Работете върху подобряването им и развиването ви като личност.

Бъдете селективни – С избора на приятели, с хората, които са край вас (дори роднините ви), с партньорите в любовта, бизнеса.

Не прекалявайте с работата – Едни от най-успешните хора са намерили начин да създадат баланс между работа, личен живот и забавления. Фокусирането само върху работата ще намали вашата продуктивност. Понякога едни от най-добрите идеи се раждат, докато се забавляваме.

Пътувайте повече – Пътуванията ни помагат да редуцираме стреса, да преоткрием себе си, да намерим себе си, когато се чувстваме изгубени.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments