Загубихме емблема в спортните танци – Петър Милчев

На 44 години, след кратко боледуване почине Създателят на КСТ „Импулс” - Петър Милчев

0
962

Днес след кратко боледуване почина Петър Милчев, една от емблемите на българските спортни танци, създател на велинградския клуб „Импулс“. Започнал своя път в залата още на 8 години като член на школите в бившия „Пионерски дом“, той казваше за себе си „Спортните танци ме избраха, не аз тях.“

Самият той казва: „Спортните танци ме избраха, не аз тях”.

Когато сменят неговата партньорка в града, той започва да тренира в Пазарджик под ръководството на Елена и Владо Николови, а 15-16 годишен вече се състезава в клас международен, най-високия клас.

По-късно учи агробизнес в Аграрния университет в Пловдив, след това – и магистратура в Пловдивския университет, специалност „Международни икономически отношения“. Освен тези квалификации, има и бакалавърска степен от НСА за треньор по спортни танци. Това му дава възможност да бъде поканен от четирима амбициозни родители от Велинград да обучава техните деца, което поставя началото на бъдещия клуб „Импулс“.

Първата успешна двойка на клуба са Борислав Жуйков и Гергана Димитрова – вицешампиони на България. Този успех на двойката кара Милчев да повярва в мечтата да има свой елитен клуб. След като завършва НСА, започва и неговата съдийска кариера – от най-ниския съдийски клас, а след това е номиниран и за международен съдия. Успехът на клуб „Импулс“ се разраства благодарение и на колегите му Десислава Петачка и Мая Кондарева. От създаването на клуба през 1996 год. до сега са обучени хиляди деца, юноши и девойки. „Импулс“ се разширява, като днес има клонове в София, Пазарджик и Благоевград.

Вестник Труд припомня, че велинградският спортен клуб „Импулс” е най-големият и най-престижен в страната, говори и следният факт. Негов е абсолютният рекорд от 2011 г., когато участва с 21 двойки в държавното първенство, а 19 от тях се класират на финала. Това става в съперничеството с повече от 360 спортни двойки, представители на над 40 български клуба, участващи в седем възрастови групи и в двадесет и две категории. Тогава вдъхновената игра на дуетите от „Импулс Тийм” носи на клуба 2 златни, 1 сребърен и 5 бронзови медала.

Rodopiinfo.bg изказва съболезнования на семейството и близките!

Поклон!

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име