„Биовет“ АД дарява 250 000 лв. за хора в неравностойно положение в Пещера

0
258
Биовет - Пещера

Най-голямото предприятие в региона подкрепя кампанията „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот“

Хранителни пакети с продукти от първа необходимост, витамин C и предпазни маски ще получат около 2000 жители на община Пещера в неравностойно положение.
Дарението на обща стойност 250 000 лева е осигурено от „Биовет“ АД. По този начин най-голямото предприятие в региона се включва в кампанията „Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!“, чиято цел е ограничаване разпространението на COVID-19.
Пакетите ще бъдат раздадени на най-уязвимите социални групи – пенсионери, диабетици, инвалиди и хора с ментални увреждания от клуб „Вяра“. Всяка от тези групи има свой клуб в Пещера, както и в двете прилежащи към общината села – Радилово и Капитан Димитриево.
Даренията ще бъдат предоставяни на всеки две седмици до изчерпване на сумата. Списъкът на хората ще бъде изготвен със съдействието на кмета на община Пещера Йордан Младенов и общинската администрация.

В своя профил във Фейсбук Кирил Домусчиев написа:
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
Няма нищо по-ценно от човешкия живот. За нас е важно да направим така, че най-застрашените от коронавируса хора да бъдат защитени, а в същото време да усетят, че в трудните моменти сме готови да им протегнем ръка.
Болестта може да бъде преодоляна с общи усилия. Задължително е да имаме социално мислене в тежки за цялото общество времена.
Това е поредното дарение, с което фирмите от нашата група подкрепят националната кауза за опазване на здравето на хората и намаляване на негативните последици от пандемията.
Надяваме се скоро опасността да бъде преодоляна и да се върнем към нормалния ритъм на живот. Хората от Пещера могат да разчитат на нас.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име