четвъртък, юли 18, 2024
НачалоЛюбопитноБеловски пожарникар с отличие

Беловски пожарникар с отличие

Младши инспектор Александър Генчин, началник на Участъка за Пожарна безопасност и защита на населението - Септември.

Младши инспектор Александър Генчин – началник на Участъка за Пожарна безопасност и защита на населението – Септември при РСПБЗН-Белово е сред отличените на тържествената церемония „Пожарникар на годината”. На нея присъстваха министърът на вътрешните работи  Младен Маринов, заместник – министрите на вътрешните работи Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорите на главните и административните дирекции на МВР. Тържеството уважиха председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, бивши ръководни служители на МВР и ГДПБЗН.

Редом с младши инспектор Генчин в столицата беше и началникът на РДПБЗН в Пазарджик комисар Ангел Дудов. Той заяви своето удовлетворение и гордост от професионализма, всеотдайността и себеотдаването на пожарникарите от нашата област. Доказателство за това са признанието на държавните институции и общинските администрации, фирмите и най-вече на гражданите.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. През последните години се утвърди и категорията „Отличени” – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.

Раздел „Контролна дейност“
Победител в раздела за младши изпълнителски длъжности е младши инспектор Александър Генчин, началник на Участъка за Пожарна безопасност и защита на населението – Септември.

Младши инспектор Генчин активно контролира спазването на противопожарните изисквания към обектите в експлоатация на територията на гр. Ветрен и още 11 селища, в които живеят над 19 хиляди души. През изминалата година той е извършил 287 контролни и 295 тематични проверки. Той е провел 32 лекции по пожарна безопасност в кметства, училища и детски градини.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments