COVID-19 удари и „Костал“

В „Костал“ се извършва епидемиологично проучване, след получените резултати ще бъде взето решение и за последващия режим на работа на завода

0
368

Общият брой на заразените лица с COVID-19 в Пазарджишка област е 89. Има десет положителни проби на работници от завода за авточасти „Костал“ в гр. Пазарджик. Пробите са установени при масово тестуване на работещите в завода, това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев на брифинг след заседанието на Областния кризисен щаб. Той допълни, че работниците са в добро здравословно състояние и са поставени под домашна карантина. РЗИ установява контактните им лица. Стефан Мирев уточни, че по информация от предприятието, са затворени и дезинфекцирани производствените линии, където са работели заразените работници. Към настоящия момент в завода работят не повече от 100 човека.

Областният управител допълни, че в „Костал“ се извършва епидемиологично проучване, след получените резултати ще бъде взето решение и за последващия режим на работа на завода. 13 са хоспитализираните пациенти с коронавирус в област Пазарджик, съобщи Областният управител, 28 са на домашно лечение, 30 са излекуваните, а общият брой на лицата поставени под карантина е 1985.

След изтеклата карантина и извършената крайна дезинфекция от екипи на ВМА, Интензивното отделение към МБАЛ- Пазарджик възстанови нормалния си режим на работа, каза по време на брифинга Стефан Мирев и допълни, че няма нови положителни проби на медицински лица в лечебното заведение.

Директорът на РЗИ -Пазарджик д-р Фани Петрова съобщи, че в момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ Пазарджик се лекуват 6 болни с COVID-19 инфекция. Петимата пациенти са в добро общо състояние, една жена е на хемодиализа и при нея заболяването протича по-тежко. В МБАЛ „Хигия“ има все още една пациентка, за която се чака втори отрицателен резултат преди изписване.

Трима болни са настанени в МБАЛ „Здраве“ и един пациент в Белодробната болница в Пазарджик. Д-р Петрова допълни, че свободните легла в Инфекциозни отделения в областта са 22, във вътрешни отделения леглата са 226 и в ОАИЛ- ите 55 свободни легла. Всички лечебни заведения са снабдени с необходимите количества лични предпазни средства.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име