четвъртък, юли 18, 2024
НачалоБългария5 месеца няма решение за отнесения път край Триград

5 месеца няма решение за отнесения път край Триград

Проблемът с пътя край Триград чака решение от 5 месеца. Оттогава жителите чакат и ремонт.

Дъждът създава сериозни проблеми за пътищата край Триград. Пропаднал е пътят към Ягодинската пещера и само преди два дни кола падна в пропастта. Като по чудо няма жертви.

Проблемът с пътя край Триград чака решение от 5 месеца. Оттогава жителите чакат и ремонт. Новите дъждове са влошили ситуацията.

„Не са ремонтирани по пътя за Триград дори и трите абсолютно разрушени участъка, които уж трябваше да се ремонтират спешно и в момента заради затопляне на времето почвата става по-ронлива и обилните валежи от дъжд допринасят компрометираните участъци да започват да се срутват. Вече започнаха да се срутват нови такива участъци извън тези три, които все още чакаме да ремонтират“, заяви пред БНТ Радостина Караиванова.

Лошото състояние на пътя, в комбинация с дъждовете, предизвиква инциденти. Последният – отпреди два дни.

„По пътя за село Ягодина преди два дни при разминаване между два автомобила единият прави някакви маневри, понеже е тесен участъкът и не могат да се разминат и по време на тези маневри част от пътя се срутва и автомобилът пада в реката. Срутва се, защото под асфалта почвата е подровена. От денивелацията – височината на пътя спрямо реката е сравнително ниска – около 3-4 до 5 метра и речното корито в този участък е по-широко и не толкова дълбоко. Благодарение на това колата не се е преобърнала с тавана надолу, при което щяха да се удавят пътниците и няма жертви. Пътувало е семейство с едно дете – няма сериозно пострадали, само материални щети“, допълни Радостина Караиванова.

Участъкът остава необезопасен. По най-рисковия път за Триград, който беше затворен декември, вече минават коли, никой не спазва заповедта на кмета. Хората чакат институциите, чуват редовните обещания. Ремонтът ще почака за след празниците, казали им от общината. Но хората вече не вярват.

Целият репортаж на БНТ вижте ТУК.

SourceБНТ
RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments