четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от РакитовоОсъдиха на 5 години затвор адв. Лука Бельов

Осъдиха на 5 години затвор адв. Лука Бельов

Съдът призна за виновен адвокат Лука Бельов

Пазарджишкият окръжен съд определи 5 години затвор за адвокат Лука Бельов заради присвояване на над 144 хиляди лева от Община Ракитово. Двегодишна ефективна присъда получи и бившият заместник-кмет на Ракитово Момчил Арнаудов.

Съдът призна за виновен адвокат Лука Бельов, че в периода от декември 2009-а до април 2010 година е присвоил 144 500 лева. Тогава Общината е осъдила свой длъжник, а решението е било предадено за изпълнение на частен съдебен изпълнител. Вместо да посочи сметката на Общината в исковата си молба, Лука Бельов е посочил личната си сметка и така е станал титуляр на сумата, съобщи БНР.

В същият този период заместник-кметът Момчил Арнаудов е изпълнявал временно длъжността кмет и не е предприел действия, с които да защити интересите на Общината. Освен това Арнаудов е сключил неизгоден договор за юридически услуги с адвокат Бельов за 48 месеца, с което допълнително са източени други 76 хиляди лева от сметката на Общината. Момчил Арнаудов в момента е заместник-председател на Общинския съвет в Ракитово. Интересна подробност се оказва, че той е с основно образование.

Пред Телемедиа Лука Бельов обяви, че се чувства репресиран и ще сезира Висшия адвокатски съвет. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments