четвъртък, юли 18, 2024
НачалоКриминално16-годишен обра заведение в МОЛ

16-годишен обра заведение в МОЛ

16-годишен младеж, настанен във ВУИ „Ангел Узунов“-Ракитово, е ограбил заведение за бързо хранене в МОЛ „Марково тепе“

16-годишен младеж, настанен във ВУИ „Ангел Узунов“-Ракитово, е ограбил заведение за бързо хранене в МОЛ „Марково тепе“, а в момента се издирва. Наглата кражба била разкрита светкавично от охраната на търговския център, съобщи „Знаме“.

На 1 януари тийнейджър прескочил бара на един от обектите във фууд зоната и извадил парите от касата. В чекмеджето на касовия апарат бил оборота от деня – около 900 лева, които крадецът прибрал. Докато шокираните продавачи подадат сигнал за случилото се, тийнейджърът успял да напусне мола. Веднага след това обаче последвала акция по разпознаването му. Свалени са записите от охранителните камери, които са запечатали както кражбата, така и напускането на мола.

Извършителят се оказал стар познайник на охранителната фирма, която се грижи за сигурността на търговския център. Крадецът е на 16-години и е настанен във възпитателното училище в Ракитово. Той обаче системно бяга от там и извършва кражби. Има данни, че употребява наркотици.

Преди няколко месеца младежът се промъкнал във фитнес центъра на същия МОЛ и прибрал оборота от деня – 1300 лева и таблета на администраторите. Точно преди Нова година непълнолетният отново избягал от училището и пристигнал в Пловдив, където се скрил при свои познати. Той отново е обявен за издирване.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments