петък, октомври 18, 2024
НачалоПолитикаСКАНДАЛНО: Община агитира в полза на една партия

СКАНДАЛНО: Община агитира в полза на една партия

Официално от страницата си във Фейсбук община Ракитово агитира в полза на една от партиите

В разрез със Закона и преди всичко с МОРАЛА, община Ракитово си позволява официална агитация в полза на една партия. Затова сигнализираха наши възмутени читатели.

Наша проверка показа, че и в тази предизборна кампания се наблюдава тревожна тенденция, свързана с неправомерна предизборна агитация, този път от страна на кмета Георги Холянов.

Освен, че публично той показва пристрастията си към определена партия, си позволява и агитация от ОФИЦИАЛНАТА СТРАНИЦА на Община Ракитово във Фейсбук.

Преди да бъде юридически, казусът е дълбоко морален – информационно средство, чиято същност е да служи на гражданите независимо от партийните им пристрастия, се използва за партийни цели – в полза на точно една партия.

 Насред предизборни кампании това си е откровена агитация – но и да не бе изборно време, пак е недопустимо.

Според Изборния кодекс на България, предизборната агитация трябва да бъде справедлива и равнопоставена за всички кандидати и партии. Използването на служебно положение за агитация е в пряко нарушение на тези принципи. Това поведение подкопава доверието в институциите и нарушава основните принципи на демокрацията.

Очакваме незабавната реакция на Районната избирателна комисия в Пазарджик!

Подобни статии

Най-четени