Шест местни вериги са готови да изкупуват от производители в областта

0
183

6 са местните търговски вериги в област Пазарджик, които са готови да купуват от български производители по схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци. Те са в Пазарджик, Панагюрище и Пещера. С тях са уточнени количествата, които биха могли да изкупят три култури домати, краставици и пипер, от местни производители.

В област Пазарджик има 100 стопанства, които произвеждат земеделска продукция. Част от тяхното производство вече се предлага в местните вериги от хранителни магазини. Стоир Лазаров, управител на верига с 6 магазина в Пещера и Батак, споделя, че това е част от тяхната политика вече 26 години.

Въпреки съществуващите партньорства с производители от веригата в Пещера са готови да изкупят допълнителни количества краставици, домати и пипер.

Местните търговски вериги на територията на област Пазарджик могат да се възползват от помощта de minimis. Държавен фонд „Земеделие“ ще разпредели 5 милиона лева за подпомагане на локалните вериги.

Списък на земеделските стопани, които са заявили участие в схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци е предоставен на търговските вериги, за да може да се осъществи пряка връзка между производителите и търговците.

Подробностите вижте в репортажа ТУК.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име