вторник, октомври 22, 2024
НачалоНовини от ВелинградЧиталище “Методий Драгинов” с национална награда

Читалище “Методий Драгинов” с национална награда

Проектът "За бабите и дядовците ни - с любов и грижа" на читалище „Методий Драгинов-1936“ с.Драгиново е един от петте финалисти в националния конкурс на платформа “Агора”

Проектът „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“ на читалище „Методий Драгинов-1936“ с.Драгиново е един от петте финалисти в националния конкурс на платформа “Агора”. Конкурсът имаше за цел да подкрепи граждански организации, които работят с хора от третата възраст – над 65 години.

Проектът на драгиновското читалище бе на стойност 2470 лв., с които бяха закупени и разпределени пакети от хранителни продукти и почистващи препарати. С помощта на кметство Драгиново и доброволци те бяха доставени по домовете на възрастните хора в селото.

Официално отличията бяха връчени на официална церемония в къща-музей „Борис Христов“, гр. София. Наградата бе връчена на председателя на читалището Мехмед Атипов и на секретаря Мильо Кепчелев.

Освен Платформа АГОРА , събитието бе подкрепено от Министерство на културата, Наследство БГ, БНР – Българско национално радио, НПО портал, СПОФ – Читалища, Исторически факултет (СУ): Новини и събития, Читалище Братство Кюстендил, НЧ „Обединение-1913“, гр. Кърджали.

Подобни статии

Най-четени