Цветан Цветанов: Лоша дума за Борисов няма да кажа

Бившият втори човек в ГЕРБ отново подчерта, че оставката му е лично негово решение

0
97
Цветанов

Аз лоша дума за Борисов няма да кажа, заяви в ефира на bTV заместник-председателят в оставка на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

След като името му бе замесено в разразилия се скандал „Апартамент-гейт”, Цветанов първо напусна мястото си на депутат и председател на парламентарната група на ГЕРБ, а впоследствие подаде оставка и от всичките си ръководни постове в партията.

Цветанов обясни, че пред него са стояли само два варианта. „Вариантите са само два – или работим както до сега, или аз си тръгвам”, подчерта той и обясни, че предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е било той да остане в партията, да работи както досега, но без никакви публични изяви. „Усещам, че е имало недоверие”, коментира той за отношенията си с премиера.

Във връзка с казаното от Бойко Борисов, че не желае вече Веселин Маринов да пее на проявите на ГЕРБ, Цветанов заяви: „Аз се гордея с Веско Маринов”. „Борисов е в правото си да говори каквото иска, но все пак и аз имам права. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Няма да го направя и сега”, допълни още той.

Според Цветанов в такъв момент е добре човек да запази хладнокръвие и да остане спокоен.

На въпроса какво от казаното от премиера го е наранило, Цветанов бе категоричен: „Нищо! Това е неговата оценка. Няма да я коментирам”. Бившият втори човек в ГЕРБ отново подчерта, че оставката му е лично негово решение, за което е получил подкрепата на семейството си.

Цветан Цветанов обяви още, че веднага след оставката си е получил предложение от лидер на една от по-малките политически партии да се присъедини към нея, но е отказал. „Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите виждания. Аз съм участвал в нейното създаване. Може би ролята ми не е била толкова важна, каквато бе оценката на премиера”, подчерта той.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име