Христо Спасов остава в ареста

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Пловдив

0
567
Христо Спасов арест

29-годишният Христо Спасов от Велинград , който уби баба си по жесток начин остава в ареста. Това определи Окръжен съд – Пазарджик.

Заседанието за разглеждане на мярката му за неотклонение беше временно прекъснат, след като на задържания му прилоша. Наложи се той да бъде откаран за преглед в Спешна помощ.

Христо Спасов беше задържан в неделя в къщата, в която живее заедно със своята майка и баба си. 29-годишният мъж напада двете жени след скандал и убива 71-годишната си баба с дървен прът.

Прокуратурата поиска да му бъде наложена постоянна мярка „Задържане под стража“. Прокурор Паун Савов подчерта, че деянието е с висока обществена опасност. Защитникът на подсъдимия също поиска той да остане в ареста, за да не се стигне до друг тежък инцидент.

Адвокат Петър Хрисчев заяви, че през последните седмици Христо Спасов не се е чувствал добре, поради което той настоя за назначаване на комплексна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза, тъй като според него имал разстройство на съзнанието.

Докато адвокатът говореше, на подсъдимия му прилоша и той започна да повръща. По разпореждане на съдия Ирина Джунева беше извикана Спешна помощ. Христо Спасов беше откаран за преглед в болницата. След кратък престой там беше върнат в съдебната зала, за да приключи разглеждането на мярката му.

Съдът определи Спасов да остане в ареста. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Пловдив.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име