четвъртък, юли 18, 2024
НачалоБългарияХотелиери настояват за застраховка "Защита от Ковид-19" на туристите

Хотелиери настояват за застраховка „Защита от Ковид-19“ на туристите

Сезонът в Слънчев бряг ще започне най-рано в средата на юни. Хотелиери обаче искат повече сигурност след края на пандемията и настояват за нова застраховка на туристите срещу Ковид-19.

Обикновено през април в курорта пристигат първите туристи от Израел. Тогава отварят и първите хотели. Крайбрежната алея на Слънчев бряг е пуста, а най-рано хотелите ще отворят на 18 юни, когато са и първите чартъри.

От държавното акционерно дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, този сезон ще пренасочат средства най-вече за безопасността на туристите и персонала. Предвижда се по-честа дезинфекция на алеите в курорта.
„Трябва да е ясно, че в Слънчев бряг сме в постоянна готовност да инвестираме средства в подготовката на инфраструктурата“, обясни изпълнителният директор Златко Димитров.
Хотелиерите обаче се тревожат, че няма ясен план как ще се действа при установяване на случай на заразен с коронавирус.

„Ако трябва със законова разпоредба да се вмени застраховка „Защита от Ковид-19″ за всички хотелиери, защото това е много опасно… 14 дни в карантина и всички гости, които са в хотела, са на издръжка на хотелиера“, подчерта хотелиерът Дияна Колчева.
Хотелите, които ще отворят в Слънчев бряг, очакват предимно български туристи през този сезон. Едва ли обаче цените на почивките ще поевтинеят драстично.
В Слънчев бряг се надяват да привлекат туристи и през септември, ако заразата с Ковид-19 бъде овладяна.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments