Хора от ДС стряскат коалицията

Досиетата на някогашната Държавна сигурност вгорчават финалните преговори за съставянето на четворната коалиция около “Продължаваме промяната”

0
42
Снимка: Trud.bg

Досиетата на някогашната Държавна сигурност вгорчават финалните преговори за съставянето на четворната коалиция около “Продължаваме промяната”, а очаквано притесненията на Кирил Петков и Асен Василев били свързани с много харесвания за вътрешен министър Бойко Рашков. Това признаха пред “Труд” народни представители от БСП и ДБ.

Самият Рашков винаги е отричал принадлежност към комунистическата ДС, но информации в медиите, че името му се споменава като част от 139 депутати-агенти, притеснило съпредседателите на ПП.

“Труд” провери, че видно от факсимилето на малката снимка, фамилното име в публикувания списък на Комисията по досиетата от 4.09. 2007 година съвпада с това на Рашков, но първото е различно. А друга информация по въпроса не е публично налична. Всички бъдещи министри за кабинета на ПП минавали щателна проверка и за агентурно минало от дуото Петков-Василев.

Засега се радвам да съобщя, че не съм засякъл подводни камъни, а започваме да изграждаме все по-голямо доверие между коалиционните партньори, каза днес Кирил Петков. По думите му утре трябва да станат ясни бройката министерства и каза, че ще има ведомство на икономиката и индустрията и още едно ново – на иновациите и растежа.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име