Фейсбук премахва все повече страници, свързани с руски оператори

Тези действия във Фейсбук и в Инстаграм са част от продължаващата битка срещу "координирано неистинско поведение"

0
145
Фейсбук

От Фейсбук съобщиха днес, че са премахнали още страници, групи и профили, които произхождат от Русия и са били измамнически – не е било установено кой стои зад тях и каква е целта им, съобщи АФП.

Тези действия във Фейсбук и в нейната имидж-ориентирана социална мрежа Инстаграм са част от продължаващата битка срещу „координирано неистинско поведение“

„Открихме две отделни, несвързани операции, които произхождат от Русия и използват тактика на създаване на мрежи от профили, които да заблудят другите за това кои са те и какво правят“, заявиха от отдела по киберсигурност във Фейсбук.

В заявлението се казва още, че свалянето се основава на измамното поведение на тези, които стоят зад акаунтите, а не на публикуваното съдържание.

„Ние споделихме информация за нашия анализ с правоприлагащите органи, политиците и партньорите в индустрията.“

Допълнителни 21 заличени от Фейсбук и Инстаграм страници са били насочени към Австрия, Балтийските държави, Германия, Испания, Украйна и Обединеното кралство, според калифорнийският интернет титан.

„Тези страници имаха съдържание, свързано с политически въпроси като имиграцията, религията и НАТО“, информираха от Фейсбук.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име