Увеличават с 15% заплатите на служителите на МВР

Премиерът обещал още да се компенсират всички служители на пожарната, участвали в Ковид кризата

0
143
Снимка: BNR.bg

Увеличението на заплатите на полицаите и пожарникарите от догодина ще бъде 15%, това съобщиха представители на синдикат „Огнеборец“ след среща с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

По време на преговорите между ръководството на МВР и представители на синдикат „Огнеборец“, в разговорите се е включил и премиерът Бойко Борисов, тъй като по това време се е провеждало и онлайн заседание на Министерския съвет, а премиерът е заявил, че ще бъдат предвидени в новия бюджет допълнителни 5%, с които да бъдат увеличени заплатите на всички служители в МВР.

„Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвидят в бюджета за Министерството на вътрешните работи по перо „Персонал“ за следващата година, финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%“, заяви Венцислав Станков от синдикат „Огнеборец“.

Освен това увеличение на възнагражденията, пожарникарите, които работят на първа линия в борбата срещу коронавируса, също ще получат индивидуални награди, както и служителите на полицията. От синдикат „Огнеборец“ заявиха, че тепърва ще обмислят дали да има протести.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име