понеделник, юли 15, 2024
НачалоПолитикаУвеличават с 15% заплатите на служителите на МВР

Увеличават с 15% заплатите на служителите на МВР

Премиерът обещал още да се компенсират всички служители на пожарната, участвали в Ковид кризата

Увеличението на заплатите на полицаите и пожарникарите от догодина ще бъде 15%, това съобщиха представители на синдикат „Огнеборец“ след среща с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

По време на преговорите между ръководството на МВР и представители на синдикат „Огнеборец“, в разговорите се е включил и премиерът Бойко Борисов, тъй като по това време се е провеждало и онлайн заседание на Министерския съвет, а премиерът е заявил, че ще бъдат предвидени в новия бюджет допълнителни 5%, с които да бъдат увеличени заплатите на всички служители в МВР.

„Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвидят в бюджета за Министерството на вътрешните работи по перо „Персонал“ за следващата година, финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%“, заяви Венцислав Станков от синдикат „Огнеборец“.

Освен това увеличение на възнагражденията, пожарникарите, които работят на първа линия в борбата срещу коронавируса, също ще получат индивидуални награди, както и служителите на полицията. От синдикат „Огнеборец“ заявиха, че тепърва ще обмислят дали да има протести.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments