Това е убиецът от Велинград

Христо Спасов е на 29 години от Велинград

0
2338
Hristo Spasov

Христо Спасов е на 29 години от Велинград. Отличник в училище, момче давано винаги за пример. Според съседите му в курорта – тих, добър и скромен. Никой от хората, които го познават не могат да приемат, че жестокото убийство може да е извършено от Христо.

Според източници на Родопи Инфо, младият мъж приключил връзка с жена преди дни. Никой не може да каже, с какво точно се занимава Христо. Съседи и негови познати казват, че работата му е свързана с компютърните технологии. Никой обаче не се наема да каже, какво е отключило тази агресия в него.

Христо Спасов живеел с майка си и баба си. Баща му е международен шофьор и рядко се прибира във Велинград.

На този етап е ясно, че 29-годишният велинградчанин предизвикал скандал с майка си. Разпрата бързо се разгорещила, при което младият мъж нанесъл удари на 48-годишната жена с дървена летва. Това обаче не стигнало да умилостиви разярения мъж. Той отишъл в съседната стая, където на легло била 71-годишната му баба. На нея той нанесъл множество удари в областта на главата и за съжаление в резултат на това старицата е починала на място.

По неофициална информация Христо убил баба си с особена жестокост след това излезнал от къщата. Минути по-късно бил задържан от служители на Районното управление във Велинград, като по дрехите му все още имало кръв. Тестван с техническо средство и пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Продължават процесуалните действия по документиране и изясняване на тежкото престъпление, води си дознание.

Трупът на жертвата е транспортиран в „Съдебна медицина”-Пазарджик за аутопсия. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име