Танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито

0
99

Танцовите школи и читалищата отварят врати от днес.

Театрите могат да посрещат зрители вече и на закрито. Това стана след протест на 24 май и среща днес на здравния и културния министър с представители на артистите, танцовите и музикални школи.

Врати отварят всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни сцени и детски школи. При функционирането им трябва да бъдат спазвани стриктно всичко противоепидемични изисквания.

Милена Налбантова, Световна артистична и танцова федерация: Това, за което се договорихме е да работим в помещенията си, в залите си, в обектите си с един човек на 4 квадратни метра, но до 20 души в едно помещение.

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България: Всички открити пространства капацитета на публика да бъде до 50 %, а в закритите пространство, отваряйки се сцените, които ще се отворят сега – закритите сцени – да бъде до 30 % капацитет на публиката. Това, което получих като гаранция е, че ако има хора, които се страхуват за здравето си, за здравето на близките си и не желаят да излязат на сцената да работят, те няма да търпят санкции.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име