вторник, октомври 22, 2024
НачалоНовини от ПещераСтартира кампанията „Остани си вкъщи, съхрани човешки живот“

Стартира кампанията „Остани си вкъщи, съхрани човешки живот“

Дарението на обща стойност 250 000 лева е осигурено от "Биовет" АД

В Пещера започна раздаването на хранителни продукти от първа необходимост в рамките на инициативата „Остани си вкъщи, съхрани човешки живот“.Биовет - Пещера
Първи от пакетите, осигурени с безпрецедентното дарение от 250 000 лв. на „Биовет“ АД получиха членовете на пенсионерски клуб „Надежда“ в гр. Пещера. Партньор в инициативата е община Пещера. Дарението трябва да достигне до две хиляди души в неравностойно положение от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево.
Сред възрастните хора, които днес бяха подкрепени от „Биовет“ е 83-годишната Стоица Атанасова. Тя не пропусна да отбележи, че от най-голямото предприятие в Пещера винаги са помагали на пенсионерския клуб. „Ръка, която дава – празна не остава“, развълнувана споделя баба Стоица. Тя разказа, че спазва ограничителните мерки за разпространение на коронавируса, но признава, че много хора не го правят.

А в тези трудни дни е чудесно, че „Биовет“ протяга ръка на хората в нужда. Възрастната дама споделя, че все пак има деца и внуци, които и помагат, но има много самотноживеещите пенсионери и този жест е много важен за тях.

Всеки пакет съдържа олио, брашно, прясно мляко, сладкарски изделия, също така и предпазна маска, витамин С, както и прах за пране. Възрастните хора се радват много на маската, защото споделят, че не са могли да отидат до аптеката и да си купят.
Даренията ще продължат до изчерпване на сумата от 250 000 лв, уточни изпълнителният директор на „Биовет“ Ангел Желязков и допълни: „С общината обсъждаме и други съвместни проекти, но ще говорим за тях, когато им дойде времето.Когато бъдат разпределени първите пакети, като сме предвидили те да са общо за 2000 души, след две седмици ще бъде направено повторно раздаване и така ще продължим до пълното изчерпване на предвидените средства. Разбрали сме се помощните пакети да достигнат до клубовете на инвалидите, пенсионерите, на хората с ментални увреждания, клубът на диабетиците, социалните домове за възрастни.“ – добави Ангел Желязков.

Подобни статии

Най-четени