събота, юли 27, 2024
НачалоНовини от РакитовоСтартира изграждането на спортна площадка в Дорково​

Стартира изграждането на спортна площадка в Дорково​

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов направи символично първа копка за изграждането на многофункционална спортна площадка на открито в Основно училище „ Хр.Ботев“ в с.Дорково. Финансирането на проекта от Държавен фонд „ Земеделие“ е на стойност 95 998,34 лв., а община Ракитово участва с 10 000 лв. собствено финансиране. Проектът ще се реализира по подмярка7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014 – 2020 г., съфинансирана от ЕЗФРСР-Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Срокът на изпълнение е 36 месеца от датата на подписване на договора, а целта на проекта е да насърчи развитието на спорта, социалното приобщаване и да се повиши качеството на живот в село Дорково чрез подобряване на материалната база и осигуряване на здравословна и безопасна среда за спорт и отдих на населението. Чрез реализирането на този проект ще се подобри достъпа на подрастващите до разнообразни спортни и извънкласни дейност и ще се мотивират децата да останат в училище, както и да се повиши интереса на местните хора към здравословния начин на живот и спорта за здраве.
Изпълнител на строително-ремонтните работи е „ Делчев инженеринг“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на пловдивското ЕООД“ Т7-Консулт“ с управител Живко Тенев.
Кметът на община Ракитово Костадин Холянов заяви, че цялото общинско ръководство стриктно ще контролира как върви изграждането на обекта и няма да се допусне некачествено изпълнение на строителството . Дорковци очакват този проект от 2 години и няма да ги разочароваме, подчерта г-н Холянов. Директорът на ОУ“ Христо Ботев“ Ангел Гивечев благодари на кмета на община Ракитово Костадин Холянов, че ще сбъдне една отколешна мечта на дорковци и че новото съоръжение ще бъде полезно не само за децата, но и за всички жители на Дорково.
На първата копка присъстваха и двама от заместник-кметовете на община Ракитово Ангел Кожухаров и Кристина Овчарова, която пожела на дорковци активно да използват новата придобивка, след като бъде изградена. На церемонията бяха зам.-председателят на Общински съвет-Ракитово Михаил Узунов, кметът на Дорково Николай Ковачев и общински служители, както и представители на фирмата-изпълнител и фирмата за техническия надзор.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments