Спипаха Явор Бахаров да шофира след употреба на алкохол и наркотици в Банско

Явор Бахаров, който вчера бе задържан да шофира след употреба на алкохол и наркотици в Банско

0
259
Явор Бахаров

Прокуратурата в Разлог повдигна две обвинения на актьора Явор Бахаров, който вчера бе задържан да шофира след употреба на алкохол и наркотици в Банско. Това съобщи пред Dir.bg районният прокурор в Разлог Ружена Кондева.

Едното обвинение е за шофиране след употреба на алкохол в условията на повторност, тъй като актьорът има вече присъда за същото провинение. Направената проба с дрегер е показала 1,3 промила алкохол в издишания въздух. Очакват се резултатите от кръвната проба, които ще бъдат готови до няколко дни. Полевите тестове за наркотици, които са направени на 34-годишния Бахаров от полицаите в Банско са отчели кокаин и канабис.

Затова му е повдигнато и второ обвинение – за шофиране след употреба на наркотични вещества, допълни прокурор Кондева.

На актьора е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева. Явор Бахаров излезе преди минути от РПУ-Банско и заяви: „Съжалявам, че притесних близките и семейството ми“.

В двора на управлението е прибран и автомобилът му „Мицубиши“ – вече със свалени номера. Актьорът е наел двама адвокати да го защитават.

По думите на районния прокурор на Разлог, Явор Бахаров вече е осъждан три пъти. Първата му присъда е от 2013 г. за хулиганство. Три години по-късно Бургаският районен съд го признава за виновен за шофиране след употреба на алкохол. Третата присъда за актьора бе произнесена през март м.г. от Софийския районен съд за хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Бахаров получи 9 месеца пробация, като през този период трябваше да се подписва в пробационната служба и да осъществява срещи с пробационен служител.

34-годишният актьор бе спрян за проверка вчера в Банско, след като пътни полицаи видяли, че автомобилът му се движи странно по улица в курортното градче. Когато патрулният екип спрял колата, полицаите видели, че шофьорът е зад волана със скиорска каска и очила.

По закон всеки водач с над 1,2 промила алкохол подлежи на наказателна отговорност. Предвидената в Наказателния кодекс санкция е от 1 до 2 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Наказанието за шофиране след употреба на наркотици е още по-тежко – затвор от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1500 лв.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име