СПА хотелите приемат първите си гости още този уикенд

СПА туризмът ще се възстанови едва през 2022 година

0
285

СПА хотелите имат готовност да отворят врати за своите клиенти. Хотелите ще работят с намален капацитет. Предстоящите почивни дни ще са първите, в които ще се приемат гости. Българите и гости от страните съседки ще са основните през предстоящото лято.

България е една от първите страни в Европа, които отварят СПА центровете.

Този сегмент от туризма има необходимост от рекламни кампании на европейския пазар и от информация, че страната ни е нискорискова дестинация, смята Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация.

„Пред нас стоят две неща – обектите трябва да бъдат приведени спрямо изискванията, една скъпо струваща инвестиция, но без нея няма как да се работи в условията на пандемия. Другата е промяна от концептуален характер, хората ще са много внимателни към избора си. Трябва да забравим груповите пътувания“, сподели Кацарова в предаването „12+3“.

В 70% от резервациите са били отказани. 90% от членовете на Съюза са запазили персонала си.

„Чака ни един предизвикателен сезон с нови концепции и с много индивидуална грижа за гостите“.

Според Кацарова секторът ще се възстанови едва през 2022 година:

„Догодина ще бъде по-тежка, защото тази започнахме с някакъв обем. Изцяло секторът разчита на помощ от европейските фондове. С правилните политики туризмът може да се възстанови“.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име