Сняг, дъжд и поледици. До кога?

Утре валежите ще спрат, първо в западните райони

0
96

В много райони от страната минималните температури за пореден ден са отрицателни, а в Западна и Централна Северна България, както и в София, максималните са едва градус-два над нулата и в комбинация с очакваните валежи от дъжд, в тези райони ще има условия за образуване на поледици.

До сутринта валежите от дъжд ще обхванат цялата страна. В Северозападна България ще вали предимно сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините – умерен и силен вятър от юг-югоизток.

Утре валежите ще спрат, първо в западните райони, а след обяд и облачността ще намалее. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България умерен, а максималните температури ще са от 3° до 14° .

Много ветровито ще бъде в планините. Ще духа силен и бурен западен вятър. Валежите и там ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Температурите ще се повишават и след минус 6° днес, утре максималната на Мусала ще бъде минус 1°.

И към времето в Европа. Под влияние на няколко области от ниско налягане в много райони от континента, включително и на Балканите, ще вали. Проливни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има и утре на Пиринеите, където температурите ще продължат да се понижават.

У нас, в петък и особено в събота се очаква съществено затопляне. Ще преобладава облачно време, но ще завали в края на съботния ден, когато ще започне и ново застудяване. Валежи ще има и в неделя, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име