четвъртък, юли 18, 2024
НачалоДобрата новинаСлед нощ в неизвестност в Родопите откриха баба и внучето й

След нощ в неизвестност в Родопите откриха баба и внучето й

След повече от 15 часа в неизвестност 64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими в Родопите.

В акцията по издирването са участвали полицаи, пожарникари, горски служители и доброволци от две области.

От пресцентъра на МВР съобщават, че снощи малко след 19 часа близък на семейството съобщава, че жената и детето са се загубили в района на местността „Широка поляна“ край Батак, където били за почивните дни. Жената и нейното внуче са от село Чешнигирово и често летували в района и познавали района. Затова решили да се поразходят в гората малко след 19 часа снощи. Не след дълго обаче се загубили и не могли да открият обратния път.

Жената успяла да се обади по мобилния си телефон на свой близък, а той от своя страна подал сигнал в полицията.

За издирването снощи и тази сутрин били сформирани групи от служители на полицейския участък и пожарната в Батак, полицейското управление в Пещера, лесничеи, доброволци от сдружение „Планинско спасяване“-Пазарджик, офроуд групи от Пещера и Велинград, жители от близките населени места.

За случилото се били уведомени и полицаите от участъка в Доспат при Районното управление в Девин, защото последно жената и детето били локализирани в местност, намираща се в близост до границата със смолянска област. Районът бил труден за претърсване заради гъстата горска растителност, силно пресечения терен и липсата на обхват на мобилните оператори в района.

В резултат на съвместните усилия днес преди обед бабата и внучето били открити невредими от служители на полицейския участък в Доспат. Те са в добро общо състояние, въпреки че прекарали нощта на открито в доста неблагоприятни природни условия.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments