четвъртък, юли 18, 2024
НачалоUncategorizedСамо 4 общини от областта имат плановете си за интегрирано развитие

Само 4 общини от областта имат плановете си за интегрирано развитие

Общините Пазарджик, Велинград, Стрелча и Сърница са изработили и приели плановете си за интегрирано развитие за периода 2021 – 2027г. Основните акценти от стратегическите документи са представени по време на днешното заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от Областния управител Иван Васев, съобщават от пресцентъра на администрацията.

В съвета участват кметове на общини, председатели и представители на общински съвети, представители на синдикални и работодателски организации.

От областната администрация посочват, че плановете определят регионалното и пространственото развитие на общинската територия, очертават актуалните проблеми, нуждите и потенциала за развитие на региона, средносрочните цели и приоритети. Те се разработват в няколко части, чрез които се извършва анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние на общината.

В изпълнение на на плана за действие по проект Regions 4Food, Областният съвет за развитие със свое решение създава „Комисия за иновации в агрохранителния сектор“. Тя е консултативен орган към областния управител за определяне, организиране и провеждане на политиката по иновации в сектора на регионално ниво. Членове на комисията ще бъдат представители на институции, научни среди, неправителствени организации, фермери и фирми от хранителния сектор в област Пазарджик, допълват още от пресцентъра на Областната администрация.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments