Рекорд! 560 деца в Пещера участваха в интерактивно шоу

„Екопак България“ и община Пещера организираха празник на открито, където малките се учиха да сортират отпадъците и да ги изхвърлят разделно

0
173
Екопак Пещера

560 деца от основни училища и детски градини изпълниха площада пред откритата сцена в гр. Пещера. Привлече ги организираният от „Екопак България“ и община Пещера празник с много песни, танци и веселба. В образователния куклен спектакъл „Приказка за юначета с празни тумбачета“ на „Театъра на приказката – София“ трите симпатични животичнета Хартояд, Пластоядка и Стъклояд разказаха на децата как трябва да се събират отпадъците, за да се опази планетата. „Разделно“, вече отговаря без притеснение малката Карина.

Приказката обучава децата кой вид отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля и как отпадъците могат да бъдат рециклирани, за да заживеят нов живот. Всички танцуваха с кукловодите и героите от спектакъла, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая всеки си тръгна с подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Първокласникът Светломир се справи отлично с разпределянето на отпадъците и беше първият, който получи книжка с комикси.

Представлението е част от пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме разделно“. То се провежда в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към опазването на природата. Това е част от мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат посланията и до възрастните. Защото децата са най-добрите посланици на зелената идея и често възпитават полезни навици у възрастните.

Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 8210 деца на възраст от 4 до 8 години как да събират разделно отпадъци.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име