четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от СърницаРеката в Сърница излезе от коритото си

Реката в Сърница излезе от коритото си

Без достъп в момента са местностите Голяма и Малка Крушица и Орлино

От администрацията в Сърница съобщиха, че поради изключително големите количества валежи, паднали на територията на общината за изминалото денонощие, водата е излязла извън коритото на реката.

Има реална опасността от заливане на моста, затова временно е затворен основният път до отсрещната страна на язовир Доспат в гр.Сърница. Без достъп в момента са местностите Голяма и Малка Крушица и Орлино, като движението е ограничено още при моста на реката на излизане от Сърница.

От общината призовават да не се предприемат пътувания към тези места.
Отправят и апел към хората, които в момента са в тези населени места да не предприемат преминаване през моста с цел връщане към гр.Сърница.

Ограничението е наложено до понижаване на нивото на водата и при първа възможност. В момента, в който няма опасност за съоръжението на моста, движението ще бъде незабавно възстановено.

При неотложна нужда все още е възможно преминаването през полския път при местността Караасан като обходен маршрут. Водачите обаче трябва да знаят, че пътят е полски и преминаването през него също може да бъде изключително затруднено.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments