четвъртък, юли 18, 2024
НачалоКриминалноРазбиха оранжерия за марихуана край Пазарджик

Разбиха оранжерия за марихуана край Пазарджик

Задържани са стопанинът на имота – 55-годишен от пазарджишкото село Синитово

Оранжерия за отглеждане на марихуана в местност край Пазарджик откриха криминалисти. Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път, недалеч от голямо промишлено предприятие.

Специализираната операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, под наблюдението на прокуратурата.

В рамките на полицейските действия е претърсен имот в местност край областния град, в който е открита оранжерия за отглеждане на марихуана. Иззети са 69 стръка канабис във фаза, готова за бране и последваща обработка – близо 80 кг зелена листна маса.

Задържани са стопанинът на имота – 55-годишен от пазарджишкото село Синитово, и двама мъже на 33 и 21 години. В къщата на собственика, който е с криминални регистрации в полицията, са открити три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, реагирала при наркотеста на марихуана.

По случаите са образувани досъдебни производства. Под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик продължават процесуалните действия за документиране на престъпната им дейност.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments