Пътят Смолян – Девин пропада

В община Смолян няма затворен пътища, но ако дъждовете продължат, има опасност от пропадане на пътя Смолян - Девин

0
237
Снимка: BNT.bg

В Смолянска област паднаха обилни валежи, но за момента няма тежки ситуации.

В община Смолян няма затворен пътища, но ако дъждовете продължат, има опасност от пропадане на пътя Смолян – Девин.

Малки свлачища и наводнени дерета има в общините Баните и Рудозем. Там вече е ангажирана наличната техника и се работи по разчистването на улици в селата Чепинци и Бяла река, където е паднала скална маса. В село Бяла Река има скъсан периферен водопровод и в момента аварията се отстранява.

Река Елховска е вдигнала нивото си, подкопала е скат над улица в квартал Геоложки в Рудозем, което е наложило затваряне на част от пътното платно.

„Най-притеснителното е, че нивото на реките е доста високо от много обилния дъжд снощи. Това, което виждаме на първо четене, е че голяма част от подпорните стени покрай една от улиците в града са сериозно подкопани като единият от скатовете е подкопан доста, а пък в селата в повечето населени места имаме много свлечени скатове, затворени части от улици, където сме изпратили още от сутринта машини да работят.

В момента нямаме затворени пътища и улици, но лошото е, че започва отново да вали в момента и очакваме със сериозно притеснение как ще се развие атмосферната обстановка.

Техника имаме подсигурена вече достатъчно, така че, ако се наложи, да можем бързо да реагираме с необходимото както и в готовност сме информирали всички доброволци и доброволни формирования. Имаме готовност с помпи за отводняване, ако някъде се наложи“ – увери Румен Пехливанов, кмет на Община Рудозем.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име