Първи сняг в Родопите

В курорта Пампорово пистите вече са заснежени

0
118

Първи сняг в област Смолян. В село Лилково вече се радват на няколко сантиметра покривка. Потребители в социалните мрежи пък побързаха да заснемат и споделят побелелия пейзаж, събищи trafficnews.bg.

Сняг падна и в асеновградско, където село Добростан също побеля. Снеговалеж и приказна картина заснеха гости на Хижа „Момчил юнак“ в Западните Родопи.

Първи сняг заваля вече има и по високите части на Смолянска област. В курорта Пампорово пистите вече са заснежени. Сняг вали обилно и по високите части в общините Смолян и Чепеларе. Това е видно и от online камерите в комплекса /на живо може да гледате ТУК/.

Сложна е пътната обстановка през проходите „Рожен“, „Пампорово“ и „Превала“, където продължава да вали сняг и пътищата са побелели. В останалите части на областта вали дъжд и пътищата са мокри.

Въпреки първите по-тежки атмосферни условия, движението на автомобилите по пътните артерии не е затруднено. Спезциалистите обаче съветват шофьорите да бъдат внимателни и да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име