Протестиращи блокираха входа на сръбската държавна ТВ

Те носят транспаранти, на които пише: "Няма щастие без свобода", "Няма свобода без справедливост", "Бойкот" и т.н.

0
66
Сърбия

В сръбската столица се провежда 52-я протест на Гражданското движение „1 от 5 милиона“.

Участниците в протеста отбелязват и първата годишнина от началото на демонстрациите срещу авторитарния режим на президента Александър Вучич. Първият протест се проведе точно преди година в Крушевац, където бе пребит лидера на „Левицата“ Борко Стефанович.

Участниците в днешния протест се събраха в 19.00 часа българско време пред сградата на Философския факултет. След това те се отправиха към сградата на правителството. Те носят транспаранти, на които пише: „Няма щастие без свобода“, „Няма свобода без справедливост“, „Бойкот“ и т.н. Част от участниците в шествието продават последния брой на седмичника „НИН“ с първоначалния вариант на първа страница, където се вижда автомат вперен срещу Вучич. Снимката е направена преди година по време на изложение за военно оборудване. По-късно редакцията свали снимката и излезе с бяла първа страница. Смяната се наложи поради натиск от страна на властите.

От Движението „Двери“ съобщиха, че тази вечер техни привърженици са блокирали в продължение на 2 часа и трите входа на държавната телевизия РТС. Представители на „Двери“ са поискали среща с ръководството на РТС, за да им предадат своите искания и да попитат, „защо в продължение на една година нито веднъж представител на „1 от 5 милиона“ не е участвал в нито едно предаване на РТС?“.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име