При спецакция в Пещера иззеха патрони и незакона пушка

В края на полицейската акция са задържани 3 лица,образувани са две полицейски производства и една преписка

0
230
Спецакция

В хранителен магазин стопанисван от 63-годишния жител на квартала Т.Г. са открити 28 бойни патрона в калибър 9 мм. за пистолет. Намерена е и нерегистрирана пневматична пушка. По време на проверка в друг търговски обект А.А.-24г. и 37-годишната М.К. пречели на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба. Двамата правели всичко възможно да възпрепятстват достъпа на екипите до търговския обект.

В друг магазин от същия квартал трудовите инспектори установили, че собственикът е извършил нарушение, като е допуснал в помещението да работи 14-годишно момиче. Инспекторите от „Държавен противопожарен контрол” при РСПБЗН-Пещера са съставили четири акта на собственици на търговски обекти за липса на пожарогасители и средства за пожарогасене.

В края на полицейската акция са задържани 3 лица,образувани са две полицейски производства и една преписка, които ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пещера.

От пресцентъра на полицията съобщиха, че специализирана полицейска операция е проведена на територията на пещерския квартал „Луковица”. Тя е разпоредена от директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. В реализирането й са взели участие служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при областната дирекция, Районното управление в Пещера, пожарната, Областна дирекция „Инспекция по труда”. Извършени са проверки в частни домове, търговски обекти, обществени места.

Проверките в квартала и района около него продължават.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име