Приготвянето на хляб действа успокояващо

0
66

Джесика Корадини живее във Верона заедно с приятеля си. В нормалния живот тя работи в хлебопекарна, но сега няма тази възможност. Италия е една от най-засегнатите държави от коронавируса в Европа и жителите там нямат право да излизат без декларация, която да описва какво е естеството на разходката им.

Корадини и приятелят й са под ключ вече почти месец и излизат навън само за покупки и за да занесат храна на болните му родители. Тя споделя пред CNN, че в тази ситуация единственото, което я спасява е печенето на хляб. Превърнала го е в хоби и признава, че по този начин успява да се откъсне за малко от реалността.

Италианката се намира в добра компания. Голяма част от световното население е поставено в социална изолация и доста от хората се обръщат към готвенето. В социалните мрежи се появиха различни „състезания“ за най-добро ястие, а това, което се прави най-често, е хляб.

Джесика пече всеки ден основно, за да пребори скуката от изолацията, но по същото време създава и общност от хлебопекари в Instagram. Там всички желаещи споделят рецептите си за домашен хляб и дават съвети как той да стане по-вкусен.

„Печенето на хляб е терапевтично за мен. Караме да се чувствам жива и да бъда свързана със себе си“, казва Кордини пред CNN. Тя добавя, че сега е най-важно да си останем вкъщи, но в същото време да не позволяваме на изолацията да ни повлияе негативно. Според нея, приготвянето на хляб е доста успокояващо, защото изисква доста време. „Това е различно от забързания начин на живот, който водим“.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име