Глобяват премиера заради неспазването на противоепидемичните мерки

1
141
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще бъде глобен с 300 лв. за влизане в закрито пространство без маска, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Премиерът беше на посещение днес в Рилския манастир и влезе в храма без предпазна маска. На телевизионни кадри се вижда, че и игуменът на манастира – Адрианополският епископ Евлогий, също е без маска.

От антуража на премиера единствено охранителите спазваха последната заповед на здравния министър, която беше върната заради ръста на заразените в страната през последните седмици.

На премиера, членовете на екипа му, журналистите, операторите, фотографите и всички други, които са били в църквата, ще бъдат връчени актове на административно нарушение заради неспазването на противоепидемичните мерки и в частност за нарушаване заповедта на здравния министър, уточниха от МЗ.
От днес отново са задължителни маските на всички закрити обществени места. Санкцията е от 300 до 1000 лв. Три акта за липса на предпазни маски бяха съставени за по-малко от половин час тази сутрин в София. От днес проверките в градския транспорт на София за тази мярка срещу коронавируса са засилени. Глобата е 300 лева.

1 коментар

  1. По кюлче злато трябва да го глобят, мръсника! И да му бъде потърсена сметка откъде му са всички евра и злато!

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име