четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от ДоспатПремиерът обеща инвестициите в Родопите да продължат

Премиерът обеща инвестициите в Родопите да продължат

При посещението си в Доспат премиерът Бойко Борисов посочи Родопите като основен приоритет на правителството, наред с образованието и здравеопазването

Премиерът Бойко Борисов разгледа новата компостираща инсталация в Барутин, която предстои да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва пет общини – Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат.

„Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването“, акцентира премиерът Борисов.

Представителите на местната власт в Доспат изказаха благодарност към българското правителство, което само за последните 4 години е оказало сериозна финансова подкрепа на общината. А това води и до развитието на региона. Сред съоръженията, в които се влагат средствата, е новият градски център в Доспат на стойност 4,5 млн. лева и разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата.

Премиерът разгледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното училище, в което се обучават 300 ученици.

„Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments