Предстои IV-ти национален фолклорен събор край теснолинейката

Четвърти национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, който се организира на най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, в съботния 14 август

0
467
Снимка: Facebook / Родопската теснолинейка

Предстои Четвърти национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”. Той се организира на най-високата жп гара на Балканите – Аврамово в съботния 14 август.

Нека отново бъдем заедно сред чистия планински въздух на Родопа и Рила, да поиграем хорца и да хапнем вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров.

Ако искате да бъдете през целия ден и да изпълните уикенда си с емоции, може да нощувате в курортното село Юндола (7 км от събора), в град Якоруда (15 км от събора), във Велинград (30 км от събора) или на палатка около гарата – без такса!

Програмата ще бъде съобразена с разписанието на теснолинейката, но апелираме да използвате автомобилен превоз, защото влакчето е с ограничен капацитет.

Вярваме, че и тази година заедно ще направим голям празник за местните хора и за пореден път ще успеем да прочуем теснолинейката и нейните красоти!

Очаквайте и изненади през целия ден на събора, съобщават организаторите.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име