ПОТВЪРДЕНО: Медици от Пещера заразени с коронавирус

Заразени са две медицински сестри и една санитарка от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера

0
108
Пещера болница

РЗИ Пазарджик уведомява, че са потвърдени от лабораторията в гр. Стара Загора, четири положителни резултата за коронавирус, на две медицински сестри и една санитарка от „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера. Медицинските лица към настоящия момент се намират в отделението, което продължава да бъде под карантина.

Четвъртият положителен резултат е на съпруга на първата жена с положителен резултат за COVID-19, който също е под домашна карантина.

Припомняме, че преди това от РЗИ Пазарджик съобщи за потвърдени от Референтна лаборатория в София, два положителни резултата за коронавирус на жена на 72 г. и на нейния съпруг на 77 г. от град Пещера, които са контактни на първата жена с положителен резултат за COVID-19 и заедно са се лекували във „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера. Отделението към настоящия момент е под карантина. Съпрузите се намират в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Пазарджик. Взети са проби на контактните лица и се очакват резултати.

Състоянието на първата жена е стабилно, без данни за дихателна недостатъчност.
Състоянието на мъжа е стабилно, но с редица придружаващи заболявания. Неговата съпруга е с увредено общо състояние – двустранна бронхопневмония и други придружаващи заболявания, включително сърдечно-съдови.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име