четвъртък, юли 18, 2024
НачалоКриминалноПолицията спипа близо 9,5 тона незаконно гориво във Велинград

Полицията спипа близо 9,5 тона незаконно гориво във Велинград

Имотът бил стопанисван от едноличен търговец представляван от жител на Велинград

Голямо количество дизелово гориво е иззето при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В действията си полицаите са подпомогнати от митнически служители при Териториална дирекция „Тракийска“-Пловдив и Областната инспекция по труда в Пазарджик. Вчера екипи от сектора предприели проверка на бивш стопански двор, намиращ се в индустриалната зона на Велинград.

Имотът бил стопанисван от едноличен търговец представляван от жител на курортния град. В двора органите на реда открили вкопани три резервоара, както и бензиноколонка прикрита с дървени плоскости. Оказало се, че двата от резервоарите били празни, но в третия е открито наличие на дизелово гориво с отлично качество според първоначалните данни от замерванията. Съвместно с митнически инспектори съдържанието е източено от подземния резервоар в автоцистерна. Така било установено, че откритото количество е близо 9 400 литра, без документи за произхода и обезпечаване на акциза, съобщават от пресцентъра на полицията.

Трудовите инспектори са съставили и акт на представителя на фирмата за липса на трудов договор на мъж, работещ в зоната на стопанския двор.

Цялото открито гориво е иззето на основание на Закона за акцизите и данъчните складове.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments