Полицията спипа близо 9,5 тона незаконно гориво във Велинград

Имотът бил стопанисван от едноличен търговец представляван от жител на Велинград

0
190
Дизел Велинград

Голямо количество дизелово гориво е иззето при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В действията си полицаите са подпомогнати от митнически служители при Териториална дирекция „Тракийска“-Пловдив и Областната инспекция по труда в Пазарджик. Вчера екипи от сектора предприели проверка на бивш стопански двор, намиращ се в индустриалната зона на Велинград.

Имотът бил стопанисван от едноличен търговец представляван от жител на курортния град. В двора органите на реда открили вкопани три резервоара, както и бензиноколонка прикрита с дървени плоскости. Оказало се, че двата от резервоарите били празни, но в третия е открито наличие на дизелово гориво с отлично качество според първоначалните данни от замерванията. Съвместно с митнически инспектори съдържанието е източено от подземния резервоар в автоцистерна. Така било установено, че откритото количество е близо 9 400 литра, без документи за произхода и обезпечаване на акциза, съобщават от пресцентъра на полицията.

Трудовите инспектори са съставили и акт на представителя на фирмата за липса на трудов договор на мъж, работещ в зоната на стопанския двор.

Цялото открито гориво е иззето на основание на Закона за акцизите и данъчните складове.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име