четвъртък, юли 18, 2024
НачалоКриминалноПолицията засилва проверките за незаконна дървесина

Полицията засилва проверките за незаконна дървесина

Засилват се проверките за незаконен добив, транспортиране или съхранение на дървесина.

Засилват се проверките за незаконен добив, транспортиране или съхранение на дървесина. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Само пред изминалото денонощие са образувани шест бързи производства за извършени престъпления от подобен род. Служители на РУ-Велинград са инспектирали жилищата на двама обитатели на велинградския квартал „Анезица“. В двора на една от къщите органите на реда открили нарязани 12 дървета с дължина от по един метър от иглолистна дървесина, а в друга още 12 кубически метра нарязани дърва от различни иглолистни и широколистни видове. Цялата дървесина била без контролна горска марка, а притежателите и не разполагали с никакви документи за произход.

По същото време екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили проверки в няколко имота, жилища, гаражи и стопански постройки, намиращи се на територията на пазарджишкото село Гелеменово. В четири от тях обитавани от двама мъже и две жени полицаите открили близо 11 кубика немаркирани широколистни дърва за огрев. Дървесината е била оставена на съхранение в кметството на селото.

Проверките продължават на територията на цялата област.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments