четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от БатакПоказаха как се реагира при пожар и катастрофа в района на язовир...

Показаха как се реагира при пожар и катастрофа в района на язовир „Батак”

Отлично взаимодействие между структурите от Единната спасителна система на територията на Област-Пазарджик бе отчетено по време на специализирано учение. Пожаро-тактическото занятие се проведе съвместно с екипи на сектор „Специализирани оперативни дейности” при РДПБЗН-Пловдив и доброволни формирования от Батак и Брацигово.
Бяха разиграни ситуации свързани с овладяване на голям горски пожар в района около язовир „Батак”, реакция на сигнал за възникнало тежко пътно-транспортно произшествие и спасяване на хора във водна среда.


Според предвидения сценарии на Единния европейски номер за спешни повиквания-112 е получен сигнал за възникнал горски пожар в района около язовир „Батак. Втората разиграна ситуация бе реакция при тежък пътен инцидент с пострадали, които са заклещения в единия от автомобилите. Третата задача бе организиране на спасителни дейности на рибар, който е влязъл в язовира с лодка и по време на риболова тя се е преобърнала.

В цялостната реализация на учението взеха участие ръководни служители и огнеборци от РДПБЗН-Пазарджик, Районните служби „ПБЗН” в Пазарджик и Батак, служители и техника от сектор „СОД” при РДПБЗН-Пловдив, полицейския участък в Батак, медицински екип с линейка от ФСМП-Батак, представители на областната структура на БЧК.

В различните етапи на отработване на задачите участваха и доброволци от доброволните формирования в Батак и Брацигово, лесничеи от местното държавно горско стопанство.

След приключване на пожаро-тактическото учение и анализ на видяното на терен бе дадена много добра оценка за взаимодействието между основните части на Единната спасителна система от региона. Отчетена бе и отличната координация с представители на местните доброволни формирования и структурите на горските стопанства.

Отбелязана бе необходимостта от продължаване на съвместните занятия, с което да се обхванат още специфични случаи изискващи намеса на екипите за спешно реагиране.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments