четвъртък, юли 18, 2024
НачалоПолитикаПоведението на Г.Гергов, предизвика възмущението на социалисти от цялата страна

Поведението на Г.Гергов, предизвика възмущението на социалисти от цялата страна

Пресцентърът на БСП излезе с остра позиция срещу пловдивския левичар Георги Гергов. Прилагаме позицията без редакторска намеса:
„В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на социалисти от цялата страна, изразяващи възмущение към поведението и медийните участия на Георги Гергов. В позициите твърдо е изразена подкрепа за последователното поведение на БСП по време на кризата и активната работа на народните представители от ПГ „БСП за България” и председателя на партията Корнелия Нинова.

След декларацията на народните представители от Пловдив, днес срещу действията на Гергов, който не за първи път се поставя в услуга на ГЕРБ и остро напада БСП, застанаха над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, сред тях са и членове на Градския съвет на БСП-Пловдив и Националния съвет. В тяхната позиция се уточнява: ”Това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия”.

Отново от Пловдив, но членовете на дискусионен клуб „Лява автентичност” категорично настояват Общопартийната контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните мерки. „Крайно време е контролните органи в нашата партия да се занимават с действията на сегашния председател на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят неговото вредно влияние върху общественото доверие към БСП в региона и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на лични интереси”, казват те.

Нинова в атака: Борисов се скри от въпросите на хората

Социалистите от Видин изразяват дълбоко възмущение и несъгласие с твърдения на Георги Гергов. В изпратената от тях позиция до Националния съвет на БСП се казва: „Не може да не се забележи синхронът в действията на господин Гергов и клеветническата кампания на ГЕРБ срещу БСП, нейния председател Корнелия Нинова и парламентарната група на БСП. Особено непочтено е, че зад герберските пропагандни клишета на господин Гергов се крият най-елементарни икономически интереси, свързани с даровете, които получава за предателството си! Остро и категорично се разграничаваме и осъждаме изявлението на г-н Гергов!” Писмото е подписано от проф. Радослав Гайдарски – член на НС и ИБ на БСП, народните представители Филип Попов и Цветан Топчиев и общинските председатели на БСП от шест общини в областта.

В позиция от Шумен се казва: „Една голяма част от българските граждани ще останат незасегнати от мерките на правителството, но силно засегнати от епидемията COVID-19. И ако другарят Гергов няма нужда от безлихвени кредити, защото си е ипотекирал имуществото, то на много от нашите сънародници ще се наложи да теглят кредит, за да си платят ток, вода, отопление, храна и др. Редица социални групи останаха извън обхвата на мерките – самоосигуряващите се лица, упражняващите свободни професии, микропредприятията с минимален или никакъв персонал. Те не разполагат с буфер, с който да поемат разходите си за няколко месеца без да имат приходи” – се казва в позицията.

Основна партийна организация „Център” – Стара Загора също изрази своето възмущение, че с такива изказвания от хора, заемащи високи позиции в БСП- като Г. Гергов, се толерира едноличното управление на Република България и се застрашава демократичното управление на държавата.

От ръководството на БСП в община Ботевград също изразяват несъгласие с Гергов, който пренебрегвайки кризата с нарастващата безработица, обедняването на хората, рисковете за дребния и среден бизнес, похвали мерките на правителството на ПП ГЕРБ, като същевременно обвини председателя на НС на БСП. „Считаме, че с тези си действия другарят Гергов демонстрира политическо лицемерие и целенасочено подронване авторитета на лидера на БСП Корнелия Нинова.” – се казва в позицията.“, завършиха позицията си от левицата.

SourceDnes.bg
RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments